Over de Vision Quest

Thuiskomen. In afzondering in de natuur, zonder afleiding, kom je toe aan echte aandacht voor jezelf. Omdat de natuur niet oordeelt, helpt ze je om jezelf volledig te accepteren. Door je verblijf in de natuur vindt er een verandering in je bewustzijn plaats. Je zintuigen worden scherper, je geest wordt gevoeliger. Alles wat je waarneemt in de natuur spiegelt een deel van jou. Oude herinneringen en verdrongen emoties komen aan de oppervlakte drijven en krijgen een plek. Je krijgt een dieper inzicht in wie je werkelijk bent, hoe je in het leven staat en wat  jouw waarheid is. Je komt thuis bij jezelf. Je voelt liefde voor jezelf. Deze ervaring kan je leiden naar een nieuwe betekenisvolle richting in je leven. De quest is een ervaring die je heel lang bij zal blijven.

Overgave en moed. Er is moed voor nodig om je over te geven aan alle krachten die er zijn. Als je je bekende zekerheden loslaat ontdek je wat echt belangrijk voor je is. Dat is een bron van vrijheid.

 Nieuwe levensfase. De Vision Quest is ook een oude overgangsrite. Als je op quest gaat stel je je open voor een verandering in je leven. Het is een proces van afscheid nemen (scheiding), sterven (de drempel overgaan) en opnieuw geboren worden (inlijving, terugkeer naar het leven). Je ervaringen tijdens je afzondering in de natuur neem je mee en geven je nieuwe levenskracht. De plaats waar je naar terugkeert, is veranderd omdat jij bent veranderd, je waarnemingen zijn veranderd. Je stapt een nieuwe levensfase in. De Vision Quest helpt je om je over te geven aan de stroom van het leven en meer vanuit je hart te gaan leven.

Oorsprong van de vision quest. Veel oude natuurvolkeren kenden een vorm van natuurretraite. De vision quest is afkomstig van de Noord-Amerikaanse indianen. Het is oorspronkelijk een ceremonie die de overgang markeert van puberteit naar volwassene. In sommige tradities ging men ook op latere leeftijd op vision quest om zich voor te bereiden op een nieuwe levenstaak.

  
  

........ "Mijn Quest ging anders dan ik tevoren had gehoopt: veel regen, de plek niet kunnen vinden, hobbelige grond en nauwelijks een mogelijkheid om een zeiltje te spannen. Stuk voor stuk dingen die mij meestal inspireren om er scheldend en tierend de brui aan te geven. Maar gek genoeg heb ik dat niet gedaan en ben kalm gebleven. Kort na de Quest ben ik door ziekte een paar maanden tot rustig aan doen gedwongen. Ook niet voor niets. Terwijl ik mij voorheen flink kon opwinden wanneer iets niet ging of niet het succes had wat mij voor ogen stond kan ik daar nu veel laconieker tegenaan kijken en het plezier in de activiteit op zich meer waarderen dan het "succes".
De eerlijkheid gebiedt om toe te geven dat de oude "ik" nog weleens terugkomt maar in het geheel kan ik meer de dingen aanvaarden EN waarderen zoals ze zijn.
Dit is voor mij wat de Quest mij heeft gebracht".........
Kees